Deze bedrijven hebben CODEC gekozen als hun technologie partner in verschillende innovatieve draadloze produkt ontwikkelingen
Codec Telecom BV, Weegschaalstraat 3, 5632 CW Eindhoven, Nederland, T +31 (0)40 29 11 480, E info@codec-telecom.com, Kvk 17175078
WLAN, Bluetooth, Zigbee, GSM/GPRS, GPS, DECT, ISM, VoIP, RFID, UWB

“Wij bieden een totaaloplossing voor het ontwikkelen van draadloze producten met verantwoordelijkheid over het gehele ontwikkeltraject van concept tot productie.”
Alle nieuws items
Januari 2011
CODEC design partner in Positioning Technology
Na jaren van samenwerking met Nanotron Technologies GmbH hebben beide bedrijven besloten om hun relatie te versterken door het aangaan van een design-partnerschap. CODEC’s ervaring in positionerings technologie en product ontwikkeling completeert de lokalisatie technologie van Nanoloc’s positionerings devices voor gebruik binnen gebouwen.

Nanotron is een Duitse fabrikant van draadloze ic’s in de 2,4 GHz-band. De Nanotron Chirp technologie zorgt voor nauwkeurige afstand meting tussen apparaten alsook verbeterde kwaliteit van de verbinding. Toepassingen zijn ondermeer het lokaliseren van devices binnen gebouwen, zoals asset tracking, ouder-kind bewaking, etc.

Dankzij deze overeenkomst zullen Codec en Nanotron nauw samenwerken bij het ontwikkelen van producten met Nanotron ic’s.

Oktober 2010
CODEC komt met eigen Vector Network Analyzer (VNA). Dit najaar lanceren we een VNA die tot 3.4 MHz gaat en waar alle gebruikelijke metingen zoals S11, S21, S12, S22, return loss, SWR, input & output impedantie en frequency transfer mee te meten is. Meer info is te vinden op www.megiq.com.

Mei 2010
Nieuwe website van CODEC gelanceerd.

Januari 2010
CODEC is onlangs door Texas Instruments erkend als Design House binnen het TI Microcontroller Developer Network. Daarmee is CODEC het eerste en enige TI Design House in Nederland. Texas Instruments is een van de grootste spelers in de elektronische componenten industrie. Hun microcontroller portfolio bestaat ondermeer uit de MSP430 familie en de Stellaris. Deze laatste is gebaseerd op een ARM® Cortex-M3™ architectuur, welke zeer krachtige 32 bit microcontrollers zijn. Ook heeft TI een uitgebreide set RF chips, waarvan CODEC er al menige heeft toegepast in diverse draadloze producten voor klanten als Philips en Honeywell.

Juni 2009
CODEC heeft de implementatie van een G729 codec afgerond. Deze is geimplementeerd op de Kalimba DSP die zich in CSR's BC5 chip bevindt en is onderdeel van CODEC's wifi telefoon platform.

Maart 2009
CODEC heeft de eerste versie van TVP (True Voice Processing) voor VOIP phones vrijgegeven. TVP is een alternatief voor CVC maar bevat ook echo cancelling en resulteert in betere audio kwaliteit. TVP is geschreven op de Kalimba DSP.

Februari 2009
CODEC heeft nu een platform beschikbaar voor compleet draadloze plaatsbepaling in gebouwen. Het kan bijv. gebruikt worden om personen of objecten in gebouwen te volgen of te vinden.

Juli 2008
CSR ontwerpt en fabriceert chips voor WLAN en Bluetooth. Voor hun WLAN VOIP platform heeft CSR CODEC Telecom aangewezen om de wereldwijde support hiervan op zich te nemen. Tevens zal CODEC dit platform verder doorontwikkelen.

Juni 2008
Luminary Micro, Inc., de fabrikant van Cortex-M3 processors, die ´s werelds eerste silicium implementatie van de Cortex-M3 processor uitbracht, heeft CODEC Telecom als Design Partner erkend.

Februari 2008
CSR zal onze WiFi telefoon showen op het Mobile World Congress dat wordt gehouden van 11-14 februari in Barcelona.

Januari 2008
Codec zal MCS gaan ondersteunen op het gebied van hardware, RF en antenne ontwikkeling en consultancy verlenen op het gebied van draadloze applicaties.

November 2007
Onze nieuwste ontwikkeling is de WP04 SIP Wifi telefoon. Deze draadloze VoIP telefoon kan gebruikt worden voor 802.11b/g en ondersteunt het SIP protocol.

Maart 2007
Een van onze eigen produkten, de TeleFilter, is geselecteerd voor deelname aan de Technopartner Award verkiezing.

Januari 2007
Microchip Technology Inc., een wereldwijde leverancier van microcontrollers en analoge halfgeleiders, heeft CODEC Telecom erkend als "Authorized Design House".

CODEC’s SIP VoIP platform which is applied in
some WiFi telephony products by our Asian customers.
Codec Telecom is design partner binnen het Texas Instruments Design House netwerk.
Codec Telecom is design partner binnen het Texas Instrument Inc. Design House network.

Codec Telecom is design partner van Microchip Technology Inc.
Codec Telecom is design partner van Microchip Technology Inc.