Deze bedrijven hebben CODEC gekozen als hun technologie partner in verschillende innovatieve draadloze produkt ontwikkelingen
Codec Telecom BV, Weegschaalstraat 3, 5632 CW Eindhoven, Nederland, T +31 (0)40 29 11 480, E info@codec-telecom.com, Kvk 17175078
WLAN, Bluetooth, Zigbee, GSM/GPRS, GPS, DECT, ISM, VoIP, RFID, UWB

“Wij bieden een totaaloplossing voor het ontwikkelen van draadloze producten met verantwoordelijkheid over het gehele ontwikkeltraject van concept tot productie.”
Hoe wij werken
Product ontwikkeling proces
Het ontwikkelen van een draadloos product is een proces met diverse stadia. Het begint allemaal met een geweldig idee en het resulteert in het gewenste apparaat. Om tot dit eindresultaat te komen hebben we de volgende stappen te nemen:


 • Idee fase
  In dit stadium komt een klant bij CODEC met een geweldig idee. CODEC zal het idee bespreken met de klant en de haalbaarheid inschatten. Het moet technisch haalbaar zijn; De componentenlijst (Bill Of Materials/BOM) moet betaalbaar zijn; Is er voldoende ontwikkeling budget; Gaat het wel werken in de praktijk (realistische aannames); Is er een markt voor; etc.
 • Definitie fase
  Als zowel de klant als CODEC geloven in de haalbaarheid van het product idee dan moeten er functionele eisen worden gedefinieerd. Deze eisen specificatie beschrijft alle functionaliteit. De klant en CODEC zullen deze eisen beide moeten goedkeuren, zodat er geen misverstanden zijn over wat er gemaakt moet worden.
 • Ontwerp fase
  Als de specificatie fase klaar is dan kan het ontwerpen beginnen. De hardware zal worden ontworpen (elektronisch schema en pcb) en het software ontwerp wordt gemaakt. In deze fase wordt er nauw samen gewerkt tussen hardware designer en de ontwerper van de behuizing. Tenslotte is er een elektronisch schema een PCB ontwerp en het software design document.
 • Implementatie fase
  In deze fase zal de software worden geïmplementeerd en een klein aantal prototypes zal worden gemaakt. Deze zullen worden gebruikt voor de verificatie van het hardware ontwerp en voor de software ontwikkeling.
 • Integratie en test fase
  Als de prototype hardware klaar is en de initiële hardware testen heeft volbracht dan kunnen de software engineers beginnen met het testen van de software op deze hardware. Uiteindelijk zal de totale functionaliteit worden getest en vergeleken met de gewenste functionaliteit zoals beschreven tijdens de definitie fase. Ook zal er een kleine proefserie worden geproduceerd om het productieproces te checken. Deze serie wordt dan ook gebruikt voor de finale testen en voor de toelating keuringen zodat het aan alle CE eisen voldoet en dat het product legaal in de markt kan worden gezet.
Om de certificeringkosten te drukken kunnen al vele pre-qualificatie metingen in CODEC’s lab gedaan worden om zo te verzekeren dat het product aan de eisen van de kwalificatie testen in een goedgekeurd testhuis voldoet. Met testfaciliteiten tot 30 GHz kan CODEC de prekwalificatie van uw HF product doen. Hierna zal CODEC de testen van de officiële certificatie begeleiden bij een officieel erkend testhuis.

Prototyping and demonstrators
Soms kan het wenselijk zijn om eerst een demonstrator te hebben die de basis functionaliteit bevat, voordat daadwerkelijk met de complete product ontwikkeling wordt gestart. Deze demonstrator kan dan dienen om het concept te evalueren, om de technische haalbaarheid aan te tonen of om andere partijen te overtuigen van de haalbaarheid van het concept. Een demonstrator zal nog niet alle functionaliteit bevatten, maar slechts wat basis functionaliteit. Een prototype daarentegen is deel van de product ontwikkeling en zit dicht tegen het eindproduct aan. Tijdens de idee fase zal CODEC met de klant bespreken of het nodig is eerst een demonstrator te maken of meteen de product ontwikkeling te starten.

Productie
Als de product ontwikkeling gereed is kan de productie opgestart worden. CODEC heeft goede contacten met kwalitatief goede fabrikanten in zowel Europa als Azie. CODEC zal zorg dragen voor testspecificaties en de eerste proef serie nauwlettend volgen. Hierna kan de massa productie starten.
Het laatste nieuws
Januari 2011
CODEC design partner in Positioning Technology. Na jaren van samenwerking met... Lees meer

Oktober 2010
CODEC komt met eigen Vector Network Analyzer (VNA). Dit najaar lanceren we... Lees meer

Mei 2010
Nieuwe website van CODEC gelanceerd.

CODEC’s SIP VoIP platform which is applied in
some WiFi telephony products by our Asian customers.
Codec Telecom is design partner binnen het Texas Instruments Design House netwerk.
Codec Telecom is design partner binnen het Texas Instrument Inc. Design House network.

Codec Telecom is design partner van Microchip Technology Inc.
Codec Telecom is design partner van Microchip Technology Inc.